nieuws

Celstraf voor man uit Steenwijkerland na sturen smerige postpakketten

De man gooide rotte eieren voorzien van kleurstof en stuurde tientallen pakketten bedorven voedsel
De man gooide rotte eieren voorzien van kleurstof en stuurde tientallen pakketten bedorven voedsel © iStock / vladans
Beschimmelde etenswaren, bedorven vlees en andere viezigheid. Een 49-jarige inwoner van de gemeente Steenwijkerland verstuurde het allemaal aan medewerkers van de Sociale Dienst. De man hoorde vandaag dat hij vier maanden de cel in moet.
Een half jaar lang belaagde hij een aantal medewerkers van de Sociale Dienst in Steenwijk met de smerige postpakketten. Het ging zelfs zover dat PostNL de pakketten niet meer wilde bezorgen, omdat ze aan alle kanten viezigheid lekten en ontzettend stonken. De medewerkers kregen ook dreigbrieven waarin onder andere met hoofdletters "MES IN MES UIT MES ROOD, DOOD, DOOD, DOOD!" geschreven stond.

Gemeentehuis

In dezelfde tijd dat de medewerkers de pakketten kregen, werd het gemeentehuis ook meermaals bekogeld met bedorven eieren die waren voorzien van een kleurstof. 
Twee weken geleden achtte het Openbaar Ministerie het bewezen dat de man verantwoordelijk was voor zowel de vieze pakjes als het bekogelen van het gemeentehuis. Zeker omdat bij de man thuis een voorraad bedorven eieren en met kleurstof geprepareerde eieren werd aangetroffen.
De rechtbank vindt de vondst niet voldoende om tot overtuigend bewijs te komen dat de 49-jarige, die alles ontkent, ook verantwoordelijk is voor de bekogelingen. Bij de pakketten en brieven is dat bewijs er wel, het handschrift van de man lijkt erg op dat op adreslabels en enveloppen. Daarnaast wees onderzoek op de computer van de verdachte uit dat hij veelvuldig de namen van de lastiggevallen medewerkers googelde.

Motief 
Wat de motieven van de man zijn geweest is niet duidelijk. Gedragsdeskundigen die de man onderzochten kwamen er niet uit en konden niet vaststellen dat de man een stoornis heeft. Volgens zijn advocate is de man iemand die in een ernstig sociaal isolement is terechtgekomen en manieren zoekt om zich voor te bereiden op het overleven als de wereld verstoord wordt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.