nieuws

Deventenaren uit huis gevlucht na bedreiging door woonwagenbewoners

Deventenaren uit woning gehaald na bedreiging door woonwagenbewoners
Deventenaren uit woning gehaald na bedreiging door woonwagenbewoners © RTV Oost/Wouter de Wilde
Bewoners van een huis in Deventer zijn uit hun woning gevlucht omdat ze worden bedreigd door buurtgenoten. Aanleiding is een bijtincident tussen twee honden, waarbij hun hond een andere hond zou hebben doodgebeten. De eigenaren van de dode hond, woonwagenbewoners, zouden vervolgens hun ruiten hebben ingegooid.
Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Vanochtend waren de woonwagenbewoners op het gemeentehuis, om te praten over de situatie die ontstaan is na het bijtincident en de daaropvolgende vechtpartij.

Gesprek op gemeentehuis

De gemeente laat niets los over de inhoud van het gesprek, of over de samenstelling van het huishouden dat op een veilige plek is ondergebracht. Ook op de vraag of het gesprek op het gemeentehuis positief is verlopen, wil de gemeente niet ingaan. "We willen gewoon dat de rust weer terugkeert in de buurt."

Burgemeester König heeft inmiddels beveiligingscamera’s laten plaatsen op de kruising van de Corrie Tendeloostraat met de Charlotte Ruysstraat, de plek van de ruzie.

Angst
Volgens König zijn de slachtoffers 'zo bang, dat zij het niet aandurven om strafrechtelijk aangifte te doen'. Ook zouden getuigen zich niet durven melden bij de politie, omdat ze bang zijn voor represailles.
De camera's blijven in eerste instantie twee weken staan.
De gemeente liet na het bijtincident camera's plaatsen
De gemeente liet na het bijtincident camera's plaatsen © PNN
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.