Hengelo boekt positief resultaat van 8,1 miljoen euro, geld over voor schade door droogte en corona

De gemeente Hengelo heeft 2019 afgesloten met een positief resultaat van 8,1 miljoen euro. Ruim de helft daarvan, 4,3 miljoen euro, wordt achter de hand gehouden. "Een extra buffer die, gezien de uitdagingen waar we in de huidige coronacrisis voor staan, welkom is", zegt Mariska ten Heuw, wethouder Financiën.

De overige 3,8 miljoen euro wordt gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden aan de schouwburg, verschillende duurzaamheids- en
klimaatmaatregelen en de toekomst van kerken. Ook wordt er twee ton vrijgemaakt voor het herstel van droogteschade.

Coronacrisis
Met het toevoegen van de 4,3 miljoen euro komt de algemene reserve van de gemeente Hengelo eind 2019 uit op circa 27 miljoen. De wethouder noemt het een mooi resultaat, maar zegt wel dat het stadsbestuur alert moet blijven. "Want mede door de coronacrisis liggen er nog grote uitdagingen voor ons die veel vragen van ons én onze inwoners."

Sociaal domein
Veel gemeenten kampen met tekorten in het sociaal domein, maar Hengelo zegt erin geslaagd te zijn de tekorten in de zorg terug te dringen zonder in te boeken op de kwaliteit.

Bovendien heeft de gemeente vorig jaar veel meer mensen naar werk kunnen begeleiden, waardoor de gemeente per saldo 2,9 miljoen voordeel op het verstrekken van de bijstand boekt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
jaarrekening Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: