Nieuws

Inbraak bij brandweer in Boekelo: 'Dit gereedschap gebruiken wij om levens te redden'

Verbijsterd zijn ze bij de Brandweer Twente. Afgelopen nacht is er ingebroken in de brandweerkazerne aan de Verzetslaan in Boekelo. De daders gingen er vandoor met belangrijk gereedschap.
Ze hebben het hydraulisch redgereedschap, een schaar, spreider en ram, uit de tankautospuit meegenomen. "Dit gereedschap gebruiken wij onder meer om personen, die na een aanrijding bekneld zitten in hun auto, te bevrijden. Het is gereedschap waar we levens mee redden", laat Loes Hilbrink, woordvoerder van Brandweer Twente weten.
"Het is onacceptabel dat dit weggehaald is. Een voorbijganger zag dat er een raampje was ingetikt. Toen zijn we gaan kijken en bleek het gereedschap uit de auto gehaald. Omdat de brandweer altijd snel op pad moet kunnen bij een calamiteit staat de auto altijd open."

Reservegereedschap

Hilbrink: "Gelukkig hebben we reservegereedschap. Dat hebben we direct in de auto gelegd. Dus mensen kunnen gerust zijn. Als ze hulp nodig hebben, dan komt de brandweer."

De waarde van het materiaal is ongeveer 25.000 euro. "Dat is een behoorlijk bedrag, maar het belangrijkste is dat we daar levens mee redden."

Aangifte

De brandweer heeft aangifte gedaan bij de politie. "We hopen dat mensen iets gezien hebben of camerabeelden hebben. We hopen het materiaal terug te krijgen, maar dat is de vraag."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.