nieuws

Nieuwe parkeerautomaten in Oldenzaal vanaf dinsdag in gebruik

Dinsdag gaat het plastic eraf
Dinsdag gaat het plastic eraf © RTV Oost / Jaap Even
De nieuwe parkeerautomaten in het centrum van Oldenzaal treden vanaf komende dinsdag in werking. Vanwege onvoorziene tegenvallers is dat een maand later dan verwacht. 
"De vorige automaten zijn verouderd en kunnen rechtstreeks naar het museum", was de toelichting van wethouder Alida Renkema, toen begin april werd begonnen met het weghalen van de vorige automaten.

Moderner en gebruiksvriendelijker

De nieuwe parkeerautomaten zijn een stuk moderner en gebruiksvriendelijker. Gebruikers kunnen met de pinpas, contactloos of muntgeld betalen. Ook blijft het mogelijk om met de parkeerapp te betalen.
Dinsdag komt dus een eind aan bijna twee maanden kosteloos parkeren in de binnenstad. Eigenlijk zouden de nieuwe apparaten op 4 mei in gebruik genomen worden, maar door technische problemen duurde het wat langer.

Geen parkeerkaartje
Bij de nieuwe parkeerautomaten voeren bezoekers hun kenteken in. Er komt geen parkeerkaartje meer uit de automaat. Nadat het kenteken van de auto is ingetoetst, kan er contant of met de pin worden betaald. Bezoekers hoeven na betaling dus niet meer terug te lopen naar de auto om een parkeerkaartje voor de ruit te leggen. De tarieven van het parkeren zijn niet veranderd.

De nieuwe parkeerautomaten staan niet allemaal op dezelfde plek. Enkele automaten zijn verwijderd, omdat ze erg dicht op elkaar stonden. Ook zijn enkele automaten verplaatst. Op deze manier zijn de parkeerautomaten volgens de gemeente beter verdeeld over de stad.
 
Achteraf betalen
Twee nieuwe parkeerautomaten staan bij parkeerplaats het Molkenboer. Overal in de binnenstad moet vooraf worden betaald voor een parkeerplaats, maar bij het Molkenboer wordt een proef gedaan met achteraf betalen. Bij het oprijden van de parkeerplaats wordt het kenteken geregistreerd en na betaling bij vertrek kan via een slagboom de parkeerplaats weer verlaten worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.