Symptomen van corona? Vanaf vandaag kan je het laten testen

Een hoestje, benauwdheid of verkoudheid: we weten inmiddels dat dat symptomen zijn van het coronavirus. Maar vanaf nu hoef je niet meer in onzekerheid te zitten, want iedereen kan zich vanaf vandaag bij de GGD laten testen.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen testen heeft de GGD een aantal extra locaties ingericht. Wanneer mensen aankomen moeten ze buiten wachten. Een stoplicht geeft aan wanneer je naar binnen kunt. Zo worden alle risico's op eventuele besmetting beperkt.

Geen prettig gevoel

Vervolgens krijgt de geteste persoon een staafje diep in de neus en daarna wordt speeksel in de keel afgenomen. Alles behalve een prettig gevoel, maar binnen uiterlijk 48 uur weet je dan wel of je het virus onder de leden hebt. 

"Mensen kunnen zich zelf aanmelden via de landelijke afsprakenlijn", legt Gerda Curfs van GGD IJsselland uit. "Wij zijn er in ieder geval helemaal op voorbereid en hebben vier testlocaties in deze regio."

"Bel ons niet"

Op het moment dat de uitslag bekend is belt de GGD, zowel bij een positieve als een negatieve uitslag. "Bel ons dus vooral niet", benadrukt Curfs. "Anders raakt de lijn overbezet."

Voor alle vragen die er zijn over het coronavirus kan je terecht op de site van de GGD. 

Update: onze verslaggever Marcus liet zich in de reportage testen op het coronavirus. De uitslag is inmiddels binnen: hij is niet besmet!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
IJsseldelta Zwolle GGD coronavirus Nieuws
Deel dit artikel: