nieuws

Ook Veiligheidsregio IJsselland tevreden over eerste terrasdag: "Geen moment te druk"

Trots en tevredenheid overheersen bij de Twentse burgemeesters na de eerste terrasdag. "Het was nergens te druk en daar mogen we trots op zijn", aldus Sander Schelberg, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente. "Hier krijg ik een warm hart van." Ook in IJsselland kijken ze tevreden terug op deze warme, maar goed verlopen dag.
Het is Tweede Pinksterdag en héérlijk weer, wat doe je dan? Een groot deel van de Tukkers besloot in ieder geval niet naar het terras te gaan, zag Schelberg. En zo werd het nergens in Twente te druk, aldus de burgemeester van Hengelo.

Wachtrij in Hengelo

Natuurlijk 'had hij er vertrouwen in'. Maar dat het zo goed zou gaan, verraste hem ook een beetje. "Rond kwart voor twaalf zag je dat er een wachtrij stond bij de Twee Wezen in Hengelo. Het leek even een voorbode te zijn van een drukke dag."
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Even leek het te druk te worden in Hengelo
Even leek het te druk te worden in Hengelo © Ginopress
Maar dat viel uiteindelijk dus reuze mee, aldus Schelberg. Als plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio is hij op dit moment even verantwoordelijk voor heel Twente; een regio waar hij vandaag geen kind aan had. "We hoefden nergens in te grijpen, dat geeft de burgemeester moed."
"We gaan heel duidelijk een nieuwe fase in", legt Schelberg uit. "Fase één ging vooral over wat niet mag. Fase twee gaat over wat wél mag. Burgers en uitbaters hebben vandaag laten zien dat we ook die verantwoordelijkheid aankunnen", zegt een trotse Schelberg.

Ook IJsselland tevreden

Ook de Veiligheidsregio IJsselland kijkt tevreden terug op de eerste terrasdag. "Het was logischerwijs druk, maar het was geen moment te druk", vertelt woordvoerster Lidy Uiterwijk Winkel. "Iedereen hield zich netjes aan de afstand en regels. We hebben geen moment hoeven ingrijpen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.