Dankzij corona pakt politie vijftien voortvluchtige veroordeelden op, onder meer in Enschede

Mede dankzij de coronacrisis heeft de politie in de afgelopen periode vijftien voortvluchtige veroordeelden kunnen oppakken. Een van die arrestaties vond plaats in Enschede.

Het gaat om mannen die wegens diverse misdrijven nog 22 jaar aan gevangenisstraf moeten uitzitten. Het gaat om onder meer drugs-, vermogens- en zedendelicten, witwassen, fraude en oplichting. Ook zijn er drie mensen aangehouden voor nog openstaande vorderingen ter waarde van ruim 2,1 miljoen euro. De arrestaties werden verricht door het Fugitive Active Search Team (FASTNL).

'Beperkt in bewegingsvrijheid'

Volgens de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen heeft de corona-uitbraak mede bijgedragen aan de opsporing van de veroordeelden. "Door corona is een voortvluchtige veroordeelde ook beperkt in zijn of haar bewegingsvrijheid", zegt de teamleider van FASTNL. "Dit heeft in veel gevallen geleid tot het achterhalen van de verblijfplaats van onze doelgroep, met als gevolg dat nu vijftien mensen hun door de rechter opgelegde straf uitzitten of hun openstaande vordering moeten betalen."

De mannen variëren qua leeftijd tussen 24 en 67 jaar. Naast Enschede vonden de aanhoudingen plaats in Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Brielle, Diemen, Heerlen, Rotterdam, Sliedrecht, Tilburg, Venlo, Zaandam en Zoetermeer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Regio Enschede Enschede coronacrisis Nieuws
Deel dit artikel: