nieuws

Rijtjeswoning in Schalkhaar staat in brand, hele woonblok uit voorzorg ontruimd

De brandweer is vanmiddag druk bezig geweest met het blussen van een brand op de zolderverdieping van een rijtjeswoning aan de Ganzeboomsweg in Schalkhaar.
Er was sprake van een uitslaande brand, want de vlammen kwamen door het dak. Er bestond een gevaar voor het doorslaan van de brand naar de aangrenzende woningen. De brandweer heeft uit voorzorg het hele woonblok van de rijtjeswoningen ontruimd. Het vuur breidde zich in snel tempo uit.
De brandweer zette een hoogwerker in om de brand van bovenaf te kunnen bestrijden. De brand was aan het eind van de middag onder controle.

Bewoners hebben de brand zelf gemeld

De bewoners van de woning waar brand uitbrak waren thuis en hebben de brand zelf gemeld bij de brandweer. De ene buurman was aan de overkant aan het werk in een weiland en zag het misgaan. Hij kon nog snel z'n hondje uit huis halen en weer veilig buiten komen. De andere buren waren niet thuis.
Uiteindelijk zijn in het blok alle zeven woningen ontruimd, bijna alle bewoners waren thuis.
De zolder van de woning waar brand uitbrak is volledig uitgebrand en hierdoor is niet te zien waar en hoe de brand is ontstaan. Morgen zal daar door Team Brandonderzoek van de brandweer onderzoek naar worden gedaan. Bij de direct naastgelegen woningen is geen brandschade, maar wel rookschade ontstaan. Bij de overige woningen van het blok is sprake van stankoverlast.
Voor de getroffen bewoner wordt opvang geregeld, de rest van de bewoners kunnen hun woning weer in.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.