nieuws

Meer schade door vuurwerk in Oldenzaal rond jaarwisseling

Vuurwerkschade rond de jaarwisseling in Oldenzaal groter dan jaar ervoor
Vuurwerkschade rond de jaarwisseling in Oldenzaal groter dan jaar ervoor © Kevin Drieze / RTV Oost
De schade door vuurwerk rond de jaarwisseling in Oldenzaal was met ruim 25.000 euro ruim meer dan het jaar daarvoor. Een reden zou kunnen zijn dat de overlast eerder begon dan normaal.
De gemeente Oldenzaal heeft in de aanloop naar de jaarwisseling 2019-2020 vooral ingezet op preventieve maatregelen en informatievoorziening om de overlast en schade door vuurwerk zoveel mogelijk te beperken.

Weghalen of afsluiten

Medewerkers van de afdeling Buitenbeheer gingen twee weken voor de jaarwisseling de stad in om afvalbakken weg te halen of af te sluiten. Veel bakken bleken op dat moment al te zijn opgeblazen. Met name in de wijken De Essen en De Thij waren veel bakken, samen 36, doelwit van vuurwerk.
Ook verkeersborden, straatnaamborden, en straatkolken werden veelvuldig vernield. De schade van 25.500 euro was aanzienlijk hoger dan het jaar ervoor.

Rustig verlopen

Het algehele beeld was dat de jaarwisseling zelf qua incidenten rustig is verlopen. Team Veiligheid van de gemeente Oldenzaal onderzoekt de mogelijkheden om de schade en overlast door vuurwerk in Oldenzaal tijdens de komende jaarwisseling verder te beperken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.