nieuws

'Waanzinnige' messteker uit Zwolle verdwijnt voor twee jaar achter de tralies

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle © RTV Oost
Een 31-jarige schizofrene man uit Zwolle, die in september vorig jaar als een waanzinnige met een groot mes probeerde in te steken op een student, verdwijnt voor twee jaar achter de tralies. Ook moet hij de student ruim 15.000 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vandaag besloten.
De student fietste na zijn werk als nachtportier in een hotel over de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle toen hij plots werd belaagd. Er kwam een halfblote man vanuit het niets, strijdkreten slakend, met een groot mes achter hem aan. De student raakte licht gewond, maar de aanval veroorzaakte uiteindelijk ook fikse psychische spanningen bij het slachtoffer. Zo erg dat zijn relatie stuk liep en hij een flinke studievertraging opliep. 

De verdachte werd kort na het incident door politiemensen aangehouden. Zij kregen na een Burgernet-melding een tip van de voormalige schoonvader van de Zwollenaar. De moeder van de verwarde man vreesde al dat haar zoon een keer iets ergs zou gaan doen. De man had al extra aandacht van de geestelijke hulpverlening. Daar werd geprobeerd om een gedwongen opname voor hem te regelen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.