Brandweer blust brand in centrum van Almelo

De brandweer van Almelo is vanavond bezig met het blussen van een brand in een werkplaats aan de Doelenstraat in het centrum. Er komt veel rook vrij. Twee personen, een man en een vrouw, zijn met ademhalingsproblemen ter controle naar het ziekenhuis gebracht.  

In het bedrijfspand zijn geen mensen aanwezig. De brand woedt aan de achterzijde van het pand. De winkel aan de voorzijde van de woning staat vol rook.

De brandweer wist uitbreiding naar een woning op de eerste etage en een winkel aan de voorzijde van het pand te voorkomen. 

De brand in de binnenstad van Almelo heeft veel schade aangericht aan de werkplaats en berging van een winkel. 

Naaimachinewinkel

Even na zeven uur vanavond kwamen bij de meldkamer meerdere telefoontjes binnen van een brand aan de rand van de binnenstad in Almelo. De brand was begonnen op het dakterras van een woning achter een naaimachinewinkel aan de Doelenstraat en was bij aankomst van de brandweer al doorgeslagen naar de beneden gelegen werkplaats en berging van de winkel.

De brand bevond zich in het plafond tussen het dakterras en de werkplaats en dreigde door te slaan naar de woning en winkel. Door groot op te schalen is dat voorkomen. De brandweer heeft drie blusvoertuigen, een autoladder en tankwagens ingezet om de brand te bestrijden. Door de smalle staatjes en de dichte bebouwing was de plek moeilijk te bereiken. 

De aanwezige bewoners hebben de woning tijdig kunnen verlaten.

 

Onkruid branden op dakterras

Na twee uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brandweer was nog enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden. De vermoedelijke oorzaak van de brand is onkruid branden op het dakterras. 

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
woningbrand rook Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: