Nieuws

Politie krijgt meerdere tips over diefstal brandweerkazerne Boekelo

Diefstal bij brandweerkazerne in Boekelo
Diefstal bij brandweerkazerne in Boekelo © News United/Dennis Bakker
De politie heeft tot nu toe vier tips gekregen over de inbraak bij de brandweerkazerne aan de Verzetslaan in Boekelo. Gisteravond werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de inbraak, waarbij in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 mei hydraulisch gereedschap werd gestolen. 
Tussen 4.00 uur en 4.45 uur werd onder meer een hydraulische schaar, spreider en ram van Weber Rescue gestolen. Het gereedschap heeft een waarde van 25.000 euro en wordt ingezet om bijvoorbeeld mensen uit een auto te bevrijden na een ongeluk. Daarnaast zijn twee accu's en een lader gestolen. Het was volgens brandweerwoordvoerder Loes Hilbrink de eerste inbraak ooit in een Twentse brandweerkazerne.
De politie maakte in de uitzending van Opsporing Verzocht bekend dat in de nacht van de inbraak een witte auto bij de brandweerkazerne is gezien. Over de auto is een tip binnengekomen, waar de politie nu verder onderzoek naar doet. Omwonenden wordt verder nog steeds gevraagd om eventuele camerabeelden waarop mogelijke verdachten te zien zijn met de politie te delen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.