Einde in zicht voor de IJsselhallen in Zwolle: personeel ingelicht over verdwijnen banen

Het plan van de gemeente Zwolle voor woningbouw op de locatie van de IJsselhallen heeft ingrijpende gevolgen voor het personeel van het evenementencomplex. Moedermaatschappij Libéma, waarvan de IJsselhallen deel uitmaken, heeft vanmorgen het personeel en de directie van de IJsselhallen geïnformeerd dat tijdelijke contracten niet worden verlengd. Voor personeel met vaste contracten wordt gezocht naar oplossingen, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. 

Volgens Libéma-directeur Dirk Lips viel niet aan het besluit te ontkomen. 

'Organisatie afbouwen'

"We hebben te accepteren dat  de gemeente Zwolle kiest voor woningbouw. Sterker nog, we hebben in de huidige tijd van schaarste op de woningmarkt hiervoor alle begrip. Echter, tegelijkertijd hebben we te maken met een instituut als de IJsselhallen waaraan over een reeks van jaren is gebouwd." 

De gemeente Zwolle gaat wel op zoek naar een nieuwe locatie voor een evenementenhal in de gemeente, maar die situatie is voor Libéma zo onzeker dat het bedrijf heeft besloten 'de organisatie af te bouwen.' Dat heeft vervelende consequenties voor werknemers van de IJsselhallen, die op termijn niet langer meer voor de IJsselhallen kunnen werken. 

Veel onzekerheid

Volgens directeur Toni Denneboom ontbreekt het de IJsselhallen  aan een perspectief voor de periode na het seizoen 2020/2021, omdat het niet zeker is of Libéma de partij is voor de nieuwe locatie. Bovendien bestaat er onzekerheid wanneer en onder welke condities er gebouwd kan worden. 

"Met deze ongewisheid kunnen onze bestaande relaties niet leven. Ze zullen genoodzaakt zijn om uit te wijken naar andere steden. Geplande activiteiten zullen nog wel doorgang vinden, voor zo ver mogelijk onder de huidige omstandigheden rondom corona.”  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle IJsseldelta IJsselhallen Nieuws
Deel dit artikel: