nieuws

Raadsleden zetten vraagtekens bij 'rooskleurige' jaarrekening Dalfsen

Gemeentehuis Dalfsen
Gemeentehuis Dalfsen © RTV Oost / Kevin Drieze
Dalfsen heeft een tekort van 49.000 euro op de jaarrekening van 2019. Dat valt mee, zou je zeggen. Maar dat tekort ligt in werkelijkheid 1,5 miljoen hoger. Meerdere raadsfracties vinden dat Dalfsen de financiële situatie rooskleuriger voordoet dan het is.
Het totale tekort over 2019 bedroeg dus ruim 1,5 miljoen. Maar Dalfsen besloot met 1,5 miljoen uit de algemene reserves het financiële gat te verkleinen tot 49.000 euro. Dat bedrag werd ook als tekort gecommuniceerd, wat tegen de borst stuitte bij onder andere Gemeentebelangen.
Herman Kleine Koerkamp van Gemeentebelangen stelde dat deze werkwijze een verkeerd beeld schetst voor de bewoners. Luco Nijkamp van de ChristenUnie twijfelde of deze manier van werken wel volgens een raadsbesluit was genomen. Hij vroeg ook de mogelijkheid om nog met een aangepast persbericht te komen waar de informatie duidelijk in staat.

Sociaal domein
Grootste boosdoener van de financiële tegenvallers zijn de kosten voor het sociaal domein. Ondanks de tegenvallers en de moeilijke tijden blijft de insteek van de raadsleden wel om hun ambities en nieuwe projecten in de komende jaren te realiseren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.