Nieuws

Deelnemers Alpe d’HuZes zamelen ruim 7 miljoen in voor kankeronderzoek

Deelnemers aan de Alpe d’HuZes hebben dit jaar 7,2 miljoen euro opgehaald. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar kanker. Het bedrag is opgehaald door deelnemers aan de editie van 2021, maar wordt nu alvast overgemaakt.
Alpe d’HuZes is een evenement waarbij normaal gesproken tot 5.000 fietsers, hardlopers en wandelaars op één dag maximaal zes keer de Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.
De vijftiende editie zou dit jaar plaatsvinden, maar is vanwege het coronavirus verschoven naar 2021. Door het geld nu over te maken, en niet pas na afloop van de jubileumeditie volgend jaar, blijft Alpe d’HuZes nieuwe onderzoeksprojecten mogelijk maken en valt het onderzoek naar kanker niet stil.

'Opgeven geen optie'
“Juist nu, nu het coronavirus alles en iedereen raakt, ook de strijd tegen kanker, is het belangrijk dat kankerpatiënten gesteund worden”, zegt Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’HuZes. “Kanker is al jaren doodsoorzaak nummer één in Nederland en stopt niet door corona. Opgeven is voor ons geen optie, daarom gaan we door.”
In plaats van de gebruikelijk klim op de Alpe d'Huez vindt vandaag een virtuele editie plaats van het evenement. Om half vijf vanochtend klonk het startschot van een virtuele toer door Nederland, die in het teken staat van bezinnen en herdenken, herinneren, strijden, onderzoeken, het leven vieren en samen klimmen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.