Nieuws

Henriëtte Klein Bleumink-Hooiveld stapt op als Statenlid bij SP Overijssel

Henriëtte Klein Bleumink-Hooiveld
Henriëtte Klein Bleumink-Hooiveld © SP Overijssel
Henriëtte Klein Bleumink-Hooiveld legt haar functie als Statenlid neer. Ze kan het niet meer combineren met haar werk als begeleider in de zorg. “Ik heb een groter contract gekregen. Daarnaast ben ik ook nog beeldend kunstenaar. Dit gaat ten koste van mijn werk in de Staten en dat is zonde.”
Op 1 juli zal Klein Bleumink als Statenlid haar laatste vergadering bijwonen in het provinciehuis. Daarna geeft ze haar zetel aan iemand anders. Wie de taken van Klein Bleumink zal overnemen is nog niet bekend.
Klein Bleumink bezette een van de drie zetels van de SP in het provinciehuis in Zwolle. De inwoonster van Mander stond bij de verkiezingen van vorig jaar op de derde plek van de SP-kieslijst. Door voorkeursstemmen steeg ze naar de tweede plek.

Vijf jaar oppositie

De SP-politica was voor haar fractie woordvoerder landbouw en natuur. Ze kijkt met goede herinneringen terug op haar tijd in de provinciale staten. “Ik heb ontzettend veel geleerd over landbouw en natuur en voor leuke uitdagingen gestaan, zoals circulair landbouw.” Toch gaat ze de provinciale Staten niet missen. “Na vijf jaar oppositie weet je wel dat je weinig in de melk hebt te brokkelen.”
Commissaris van de Koning Andries Heidema bedankte Klein Bleumink voor haar inzet. "Hartelijk dank voor je inbreng, het ga je goed", zei hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.