Nieuws

Explosie in Zwolse wijk Aa-landen veroorzaakt door zware vuurwerkbom

De hele pui werd uit het huis geblazen door een zware vuurwerkbom
De hele pui werd uit het huis geblazen door een zware vuurwerkbom © RTV Oost- Tom Meerbeek
De explosie van afgelopen zondag aan de Geleen in Zwolle is veroorzaakt door een zware vuurwerkbom. Dat zegt de politie tegen RTV Oost. Het huis waar de bom op de stoep werd gelegd, raakte zwaar beschadigd. De politie heeft een groot onderzoek opgetuigd, maar nog geen verdachte aangehouden.
Inmiddels zijn er vier tips over de explosie bij het opsporingsapparaat binnengekomen. Maar dat is volgens de recherche nog niet genoeg. Er wordt vooral gezocht naar camerabeelden, waarop de daders te zien zijn. De beelden van alle beveiligingscamera's op de mogelijke vluchtroutes worden momenteel uitgekeken.

Misdrijf

De hele pui van het huis in de wijk Aa-landen werd er afgelopen zondagochtend uitgeblazen. In eerste instantie werd uitgegaan van een mankement in de meterkast, maar later op de dag maakte de politie bekend dat ze uitgaat van een misdrijf.

Aanslag

Omwonenden hebben 's nachts iemand horen schreeuwen. Ook werd een rennende persoon gezien en werd een wegscheurende auto waargenomen. Wat de reden voor de aanslag is geweest, is nog onduidelijk.
De knal door de explosie werd in verschillende Zwolse wijken gehoord. Volgens de politie was de explosie zo heftig dat de gezondheid en de veiligheid van de bewoner en omwonenden in gevaar kunnen zijn gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.