Geslaagden halen geen junkfood, maar cijferlijsten in Vroomshoopse drive-through

Door de coronacrisis ging alles op de schop bij het ophalen van de cijferlijsten bij Het Noordik in Vroomshoop. De leerlingen konden dankzij een drive-through hun lijst en cadeautjes toch ophalen. 

En dus gingen alle geslaagden op de fiets door de school, waar de docenten al klappend de spulletjes overhandigden. "We dachten met een paar docenten, wat moeten we doen? En daar kwam dit uiteindelijk uit", vertelt vestigingsdirecteur Patric Wigman enthousiast.

Feestelijk afsluiten

"Het is een hele belangrijke dag voor de leerlingen en daarom willen we dit feestelijk afsluiten. We hebben met Het Noordik al een vliegtuigje rond laten vliegen met felicitaties op het spandoek en nu dus dit." 

Normaal gesproken komen leerlingen die geslaagd zijn naar school om hun cijferlijst op te halen en gezamenlijk een drankje te doen, maar dat zit er dit jaar niet in.

Ondanks het succes denkt Wigman niet dat het vanaf nu elk jaar op deze manier zal verlopen. "Uiteindelijk willen leerlingen het met z'n allen vieren en dat kan nu gewoon niet. Voor de diploma-uitreiking hebben we al grootse plannen, maar die houd ik nog even geheim."

'Leuk, maar raar'

Een van de leerlingen komt glunderend de school uit gefietst. "Heel leuk bedacht zo", zegt ze. "Grappig, maar wel een beetje raar." Een andere leerling vult haar aan. "Ik ben heel blij! Het was niet zo spannend voor mij, maar toch wel fijn zo. We hebben hier nu de cijferlijst, een roos, vlag en een tijdschrift gekregen."

En nu is het tijd voor vakantie, al was dat gevoel er al langer. "Ik heb de afgelopen tijd niet zo veel gedaan. Een paar toetsen gemaakt thuis en verder niets."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vroomshoop examens Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: