Voor het eerst in jaren minder toeristen in onze provincie door corona-uitbraak

In de eerste drie maanden van dit jaar sliepen minder mensen in een hotel, op een camping of bij een andere toeristische overnachtingsplek in Overijssel. Het aantal gasten, zowel uit Nederland als uit het buitenland, lag in die periode 7 procent lager dan dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.

In januari en februari steeg het aantal toeristen nog ten opzichte van vorig jaar, maar in maart daalde dit aantal flink. Volgens het statistiekbureau komt dit voor een groot deel door de gevolgen van de coronacrisis.

Minder buitenlandse toeristen

In het eerste kwartaal van 2019 overnachtten nog 313.000 mensen in een zogeheten logiesaccommodatie in Overijssel. In de eerste drie maanden van dit jaar waren dit er nog maar 292.000. 

Vooral buitenlandse bezoekers kwamen minder vaak naar onze provincie: van 50.000 toeristen in het eerste kwartaal van 2019, naar 44.000 in de eerste drie maanden van dit jaar.

Landelijke cijfers

Maar vergeleken met het landelijk gemiddelde valt de daling nog mee. Het aantal gasten, zowel uit Nederland als uit het buitenland, lag in het eerste kwartaal van 2020 17 procent lager dan vorig jaar. Toen ontving Nederland nog 8,3 miljoen toeristen uit binnen- en buitenland, tegenover 6,8 miljoen dit jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: