Nieuws

Druk op dijken neemt toe door recreatie, waterschap waarschuwt

Kantoor waterschap Drents Overijsselse Delta
Kantoor waterschap Drents Overijsselse Delta © Waterschap Drents Overijsselse Delta
Waterschap Drents Overijsselse Delta roept recreanten op om niet van paden in natuurgebieden af te wijken. Recreanten, zoals wandelaars en fietsers, zoeken steeds meer hun ontspanning op de dijken in het gebied van waterschap Drents Overijsselse Delta, stelt het waterschap.
Vooral bij mooi weer en door het zoeken naar ruimte om zich te houden aan de maatregelen van het RIVM neemt het aantal recreanten toe. Niet iedereen blijft hierbij op de gebaande paden. Samen met andere eigenaren en pachters van dijken roept het waterschap op om op de daarvoor bestemde routes te blijven. Doen mensen dat niet dan kan dat leiden tot beschadigingen aan dijken.
Niet alle dijken in het gebied zijn eigendom van het waterschap. Ook particulieren en andere organisaties hebben gedeelten in eigendom, bijvoorbeeld natuurorganisaties en gemeenten. Deze dijken zijn vaak niet opengesteld voor recreatie. Steeds vaker moeten bordjes geplaatst worden om ongewenst bezoek te weigeren. Dit geldt vooral voor dijken langs de IJssel, de Vecht, het Zwarte Water en het Zwarte Meer.

Spelregels
Het waterschap stelt zelf de eigen dijken open voor recreatie met inachtneming van een aantal spelregels. Zo is het belangrijk dat mensen op de openbare wegen fietsen of wandelen en daarvan niet afwijken. Daarnaast moeten honden aangelijnd zijn en mag vee en fauna niet worden verstoord. Ook ruiters wordt nadrukkelijk gevraagd alleen van bestaande wegen gebruik te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.