Nieuws

Petitie tegen seksuele intimidatie op straat Enschede al ruim 8000 keer getekend

Noorderhagen in Enschede
Noorderhagen in Enschede © Google Streetview
Een petitie tegen seksuele intimidatie in Enschede krijgt veel bijval. In korte tijd is de petitie die de 19-jarige Myrthe van der Houwen gisteren startte, al ruim 8600 keer ondertekend. Ook de politiek wil dat er actie wordt ondernomen. 
De UT-studente stelt in de petitie dat jonge vrouwen in Enschede niet meer alleen over straat durven lopen. Dagelijks worden vrouwen in het centrum van Enschede lastiggevallen door mannen die seksistische dingen roepen, de vrouwen aanraken en zelfs volgen naar huis.

Noorderhagen

Met name aan de Noorderhagen is een groep mannen die vrouwen intimideert. In die straat zijn drugsdealers actief en de seksuele intimidaties komen daar veelal van Noord-Afrikaanse mannen. De studente wil dat de gemeente Enschede dit actief gaat aanpakken.
Fractievoorzitter Yara Hümmels van de PvdA in Eschede wil het probleem oppakken. Ze noemt de petitie van Myrthe 'dapper' en zegt erbij dat het herkenbaar is: "Zeker iets waar je als vrouw wekelijks mee te maken krijgt."

Gedragsverandering

Hümmels wil de UT-studente uitnodigen om met de Enschedese gemeenteraad in gesprek te gaan om een stap te zetten om het probleem aan te pakken. Daarbij zijn mannen volgens haar ook nodig, want daar moet de gedragsverandering vandaan komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.