Burgemeester Enschede spreekt respect uit voor demonstratie Black Lives Matter

"Respect voor de organisatoren en de deelnemers aan de demonstratie." Met die woorden blikt burgemeester Onno van Veldhuizen terug op de demonstratie Black Lives Matter aan het einde van de middag op het Van Heekplein in Enschede. Volgens de gemeente kwamen er -ondanks de stromende regen- 500 mensen naar het plein om te demonstreren tegen discriminatie en racisme.

Op het plein waren veel borden te zien met daarop de tekst 'I can't breath'; de woorden die de Amerikaan George Floyd zei voor hij overleed omdat een politieman met zijn knie de keel van de man dichtdrukte.

Organisator Lunadia Pereira Fernandes reageerde  geëmotioneerd tijdens de demonstratie in Enschede en bedankte burgemeester Onno van Veldhuizen dat het protest door kon gaan. "We got this." Ze kreeg na afloop de complimenten terug van de burgemeester van Enschede, die sprak over een 'constructief overleg' en 'afspraken die goed zijn nagekomen'. 

Tijdens de demonstratie waren er veel toespraken en werd iedereen opgeroepen de anderhalve meter afstand tot elkaar te blijven houden. De demonstratie in Enschede verliep dus goed. Op een enkeling na hield iedereen zich aan de anderhalvemetermaatregel. 

Behalve in Enschede werd en wordt vandaag ook gedemonstreerd in Nijmegen en Utrecht. In Amsterdam en Rotterdam liep het eerder deze week uit de hand tijdens demonstraties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede demonstratie Nieuws
Deel dit artikel: