Politie waarschuwt jongeren die in Nijverdal willen afspreken om te rellen

De politie waarschuwt jongeren in Nijverdal en Hellendoorn om niet in te gaan op een oproep in WhatsApp groepen om vanavond in Nijverdal te gaan rellen.

Op de facebookpagina van de politie Hellendoorn staat een oproep aan de jongeren er geen gehoor aan te geven, aangevuld met de waarschuwing dat de politie op de hoogte is.

'Niks demonstratie, gewoon klieren'

Eerder vanavond deden berichten de ronde dat er een 'demonstratie' zou komen op het Kuperserf in Nijverdal, maar dat is volgens politiewoordvoerder Ruud Visser absoluut niet het geval: "Niks demonstratie, gewoon een groep pubers die via WhatsApp wilden afspreken om te gaan klieren.

De berichten op WhatsApp zijn voor de politie reden genoeg om vooraf al in actie te komen. Er werd bij groepsdeelnemers aangebeld om te benadrukken niet te gaan samenscholen en op sociale media waarschuwde de politie niet te gaan rellen.

Opgelet! Er zijn momenteel diverse Whatsapp groepen gestart die jongeren vanuit Nijverdal, Hellendoorn en omgeving...

Posted by Politie Hellendoorn on Friday, June 5, 2020

Waarschuwing lijkt te hebben geholpen

De avond verliep rustig. Op het gooien van wat vuurwerk na, waren er geen ongeregeldheden. Politie controleerde iedereen op en rond het plein aan de hand van identiteitsbewijzen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: