Twee Lufthansa-vliegtuigen geland op Twente Airport

Op Twente Airport zijn vanmorgen twee vliegtuigen van Lufthansa geland. Ze worden geparkeerd op het vliegveld in Enschede. De komende maand worden nog vier vliegtuigen van de Duitse luchtvaartmaatschappij verwacht.

De vliegtuigen die worden gestald in Enschede zijn Boeings 747, een viermotorig toestel. Het eerste vliegtuig dat vandaag is geland is 24 jaar oud. De toestellen worden in Enschede onderhouden.

Kijk de beelden van de landing van het toestel:

Op Twente Airport zijn in totaal acht parkeerplaatsen voor vliegtuigen. Daar waren er al twee van bezet door andere maatschappijen. De andere zes zijn voor de Lufthansa-toestellen. 

Corona
Ze worden niet gebruikt, vanwege de coronacrisis. Daardoor zijn veel vluchten uitgevallen en moeten luchtvaartmaatschappijen hun toestellen noodgedwongen aan de grond houden.

Directrice Meiltje de Groot hoopt in de toekomst nog meer parkeerplaatsen op het vliegveld te kunnen maken.

Verwacht wordt dat de vraag naar vliegtuigparkeerplaatsen alleen maar toeneemt, zegt ze:

Staatssteun
Het Duitse Lufthansa zit in financieel zwaar weer door de coronacrisis. Net als KLM krijgt ook Lufthansa staatssteun. Er wordt door de Duitse regering negen miljard in de luchtvaartmaatschappij gestoken.

In ruil daarvoor moet Lufthansa wel start- en landingsrechten op de luchthavens van Frankfurt en München aanbieden aan concurrenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Luchtvaart Airport Twente Nieuws
Deel dit artikel: