nieuws

Het Roer Om: van vacatures vullen naar voedingsgoeroe

de 32-jarige Yvonne Karst uit Zwolle
de 32-jarige Yvonne Karst uit Zwolle © RTV Oost
Haar 'luie kantoorbaan', zoals ze het zelf noemt, moest ze even op pauze zetten. De economie werd keihard geraakt door de coronacrisis. Dat merkte ook Yvonne in haar werk als eigenaresse van een uitzendbureau. Nu heeft ze alle tijd om uit haar bureaustoel te komen en het roer eens flink om te gooien.
De 32-jarige Yvonne Karst uit Zwolle wist even niet meer waar ze het moest zoeken. Grote bedrijven waar ze normaal uitzendkrachten voor faciliteert belden ineens niet meer. Op financieel vlak hield ze het hoofd prima boven water, maar de verveling sloeg toe. Yvonne besloot zich te richten op andere dingen die ze belangrijk vindt in het leven.
Hoe dat ging? Dat zie je hieronder in de eerste aflevering van de miniserie 'Het Roer Om':
Aflevering 1 van 'Het Roer Om'
Deze reportage is gemaakt voor 1 juni, voordat de versoepelingen ingingen.
Coronakilo’s
Yvonne gooit nu alles in de strijd om niet ten prooi te vallen aan allerlei dik makende verleidingen. Ze ontwikkelde haar eigen koolhydraat-arme lifestyle en schreef het op in een boekje. Ze heeft even mogen ruiken aan het schrijversvak, maar kan stiekem niet wachten om weer terug te keren naar haar 'luie kantoorbaan'. Want met mensen werken en vacatures vullen vindt ze toch het allerleukst om te doen.

Het Roer Om

In de portretserie 'Het Roer Om' volgt verslaggever Pim Paalhaar Overijsselaars die door de coronacrisis ander werk zijn gaan doen. Gewapend met een camera en een gezonde portie interesse is het zijn doel om positieve, persoonlijke maar bovenal herkenbare verhalen te brengen.
Heb jij ook een carrièreswitch gemaakt? Of ken je de perfecte kandidaat wiens verhaal gehoord moet worden? Mail dan naar p.paalhaar@rtvoost.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.