Nieuws

Politie zoekt twee jongens in Deventer, verdacht van beroving in fietstunnel aan Overstichtlaan

De politie van Deventer kijkt in de wijken Borgele en Keizerslanden uit naar twee jongens rond de 20 jaar die verdacht worden van een beroving van een fietser in de tunnel aan de Overstichtlaan. Deze locatie staat in de volksmond ook wel bekend als het Smokkelpad. De beroving had rond drie uur vanmiddag plaats.
Het slachtoffer is een oudere vrouw op een fiets. Haar handtas is door de daders gestolen. Door het geweld waarmee de handtas werd afgenomen, viel de vrouw met de fiets tegen de tunnelwand. Ze liep daarbij lichte verwondingen op. Ze is van de onheilsplek opgehaald door familie.
De politie heeft burgernet ingeschakeld met de oproep om tips of getuigen, die van waarde kunnen zijn in de speurtocht naar de daders.
Er is een signalement van de verdachten: het tweetal droeg geheel zwarte kleding, zwarte petjes en mondkapjes. Ze zouden via een voetgangerstrap naast de tunnel richting winkelcentrum Keizerslanden zijn gevlucht, maar dat is niet zeker.
De burgernetactie is aan het eind van de middag ingetrokken. De jongens zijn niet gevonden. De politie gaat wel verder met het onderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.