Betaald voetbal

Jan Streuer voor één jaar technisch directeur FC Twente

Jan Streuer in zijn tijd bij Vitesse
Jan Streuer in zijn tijd bij Vitesse © Orange Pictures
Jan Streuer is de nieuwe technisch directeur van FC Twente. De 69-jarige oud-speler van de club uit Enschede begint per direct en tekent voor een periode van maximaal één jaar .
Streuer wordt bij FC Twente de opvolger van Ted van Leeuwen, die in april te horen kreeg dat hij moet vertrekken.

"Juiste man"

"Met zijn jarenlange ervaring in de (internationale) scouting en het technisch management van clubs in binnen- en buitenland denken we met hem de juiste man in huis te hebben gehaald", reageert algemeen directeur Paul van der Kraan. "De gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd hebben die indruk nog eens bevestigd. Ik ken hem uiteraard goed uit de tijd bij Vitesse en ik heb veel vertrouwen in een hernieuwde samenwerking."
"Hoop werk te doen"
Jan Streuer kijkt uit naar zijn nieuwe periode bij FC Twente: "Het is voor mij heel bijzonder om terug te keren in de regio en voor een jaar aan de slag te gaan bij de club waar ik mijn betaald-voetbal-carrière ooit begon. Ik hoop met mijn ervaring bij te dragen aan de nieuwe stap van FC Twente richting de toekomst. De afgelopen periode heb ik diverse gesprekken gevoerd met de clubleiding en ik weet wat ons de komende tijd te wachten staat. De aanstelling van de nieuwe trainer en het samenstellen van een representatieve selectie voor het komend seizoen hebben de hoogste prioriteit. Er is een hoop werk te doen. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan."
Streuer, geboren in Losser en opgegroeid in Coevorden, speelde van 1969 tot 1974 als aanvaller voor FC Twente. Later kwam hij ook uit voor FC Groningen, MVV, FC Utrecht en het Belgische Harelbeke. Ook was hij als trainer werkzaam voor FC Utrecht, hoofd scouting en manager voetbalzaken bij Vitesse en directeur scouting bij Shaktar Donetsk. Streuer startte daarna een eigen sportmanagementbureau.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.