Nieuws

Rechter: camping Olst weigerde man terecht toegang tot camping en chalet

Camping uit Olst weigert terecht man toegang tot chalet (foto ter illustratie)
Camping uit Olst weigert terecht man toegang tot chalet (foto ter illustratie) © Getty Images
Camping 't Haasje uit Olst hoeft een huurder geen toegang te geven tot de camping en zijn chalet. In een kort geding oordeelde de rechter dat de camping hem terecht de toegang weigerde. De man hield zich ondanks waarschuwingen niet aan de campingregels. Bovendien betaalde hij maanden te laat de huur voor de eerste helft van 2020.
De man deed dit pas halverwege mei, terwijl dat in januari al moest. Naast het te laat betalen overtrad hij meerdere campingregels. Zo schreef hij zich per 6 februari bij de gemeente in op het adres van de camping als permanente verblijfplaats, wat verboden is.
Volgens de man zou hij vanwege het coronavirus niet langer bij zijn moeder in huis kunnen blijven, maar dat overtuigde de rechter niet. Onder andere omdat er op dat moment in Nederland nog geen coronaregels van kracht waren.
Dat was niet zijn enige overtreding. Hij barbecuede met meerdere mensen bij zijn chalet, terwijl dit in strijd was met de strikte coronamaatregelen op de camping. Ook gedroeg hij zich intimiderend en agressief tegen het personeel en verhuurde hij zijn chalet door aan anderen, zonder dat de beheerder dat wist.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.