nieuws

Bathmense actrice Margo de Geest over première van 'haar' eerste film: "Heel bijzonder"

De Geest
De Geest © RTV Oost
Een film ging gistermiddag in Deventer in première: Jachterwachter van Rundfunk. Met daarin een rol voor de Bathmense actrice Margo de Geest. "Een heel bijzonder moment", aldus de actrice.
Vanwege de coronamaatregelen mochten er maar dertig bezoekers in de zaal waar de film in première ging. "Dat maakte het heel gek", blikt ze terug. "Maar ik dacht, laat ik dan mijn eigen slingers ophangen. Ik heb vrienden en familie meegevraagd, dus de zaal zat grotendeels vol met mijn bekenden. Dat maakte het bijzonder." 

Bizarre figuren

De film gaat over een jonge en veel te aardige slungel die opzichter van de chaotische Camping HIVO is. Hij (Yannick van de Velde) doet de hele film zijn best een vriend te krijgen, maar krijgt alleen maar te maken met zeurende, ontevreden, bizarre figuren die het leven op de camping tot een vakantiehel maken.
Margo met Jonas op de nek
Margo met Jonas op de nek © Still film
Aan de film doen veel bekende acteurs mee. Onder meer Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout, maar ook Bram van der Vlugt, Carly Wijs, Hans Croiset en Pierre Bokma.

Prostituee

De Geest speelt de prostituee van de camping. "Ik zit ook in zo’n leuke caravan, maar kom er eigenlijk nooit uit. Ik ontvang alleen maar gasten, het liefst meer tegelijk. Mijn zoontje Jonas van zeven groeit op voor galg en rad. Hij zuipt en rookt, maar ik heb een goed hart. En die wachtopzichter, Rundfunker Yannick, dat blijkt mijn held te zijn."
Het was voor De Geest haar eerste grote film.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.