Nieuws

Losser opent als eerste Twentse gemeente rookvrije bushokjes

Wethouders Prins en Van Essen
Wethouders Prins en Van Essen © RTV Oost
Even snel een peukie roken in de bushalte is er in Losser niet meer bij. Vanaf vandaag zijn de eerste twee bushaltes officieel rookvrij, de komende twee weken volgt de rest.
Het idee kwam van twee buschauffeurs, die regelmatig klachten kregen van reizigers over de stank bij bushaltes. Het tweetal trok vorig jaar aan de bel bij de gemeente. De verantwoordelijk wethouder was direct enthousiast.
Nu, een paar maanden later, worden de eerste bordjes onthuld. Om half drie vanmiddag is het eerste hokje - aan de Enschedesestraat - officieel rookvrij.

Boete's

Wie nu nog een peuk opsteekt kan dus een boete verwachten? Vooralsnog niet, zegt wethouder Anja Prins. "Het is nog niet opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Het gaat er in eerste instantie om dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen."
"Nu er bordjes staan, kunnen mensen elkaar aanspreken op het roken", vult wethouder Van Essen aan. "Als er geen bordje staat, denken mensen snel; 'waar bemoei jij je mee?'"
Als het aan de gemeente ligt, blijft het niet bij bushokjes; sportverenigingen en kinderspeelplaatsen zijn hierna aan de beurt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.