Nieuws

Rijkswaterstaat waarschuwt voor 'zomerfiles' op A1 bij Deventer door werkzaamheden

Oprit snelweg A1
Oprit snelweg A1 © RTV Oost/Wouter de Wilde
Wie de komende zomermaanden gebruik wil maken van de snelweg A1 krijgt ter hoogte van Deventer te maken met vertraging en de afsluiting van op- en afritten. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. In de monsterklus van de verbreding van de verkeerscorridor is vanaf zaterdag 11 juli tot en met zondag 23 augustus het stuk tussen Twello en Deventer-Oost aan de beurt.
Om het werk veilig uit te kunnen voeren worden de rijstroken op de A1 ter op het traject versmald, geldt er een lagere snelheid en zijn op- en afritten afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder en een extra reistijd die kan oplopen tot een half uur.

Waar en wanneer zijn op- en afritten afgesloten?

Zaterdag 11 juli t/m vrijdag 31 juli
  • oprit Deventer (23) richting Hengelo afgesloten;
  • afrit Deventer-Oost (24) vanuit Apeldoorn afgesloten.
Zaterdag 1 augustus t/m zondag 23 augustus:
  • oprit Deventer-Oost (24) richting Apeldoorn afgesloten;
  • afrit Deventer (23) vanuit Hengelo afgesloten.
Tijdens de afsluitingen wordt het verkeer omgeleid via de volgende op- en afritten. Om de overlast te beperken adviseert Rijkswaterstaat de A1 rond Deventer zoveel mogelijk te vermijden.

Capaciteit vergroten

Op de snelweg van en naar Oost-Nederland en Duitsland rijdt steeds meer verkeer. Om de doorstroming te verbeteren werken het Rijk en de regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1. Tussen Apeldoorn en Deventer wordt de capaciteit van de verkeersader uitgebreid naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.