Nieuws

Kabinet moet haast maken met oplossing voor ondernemers in grensstreek

Kabinet moet deze maand met duidelijkheid komen voor ondernemers in grensstreek
Kabinet moet deze maand met duidelijkheid komen voor ondernemers in grensstreek © RTV Oost
Het kabinet moet nog deze maand met duidelijkheid komen richting de ondernemers in de grensstreek. Uiterlijk 1 juli moet er een oplossing zijn voor Nederlandse ondernemers die in het buitenland wonen, maar in Nederland hun brood verdienen en daardoor buiten de coronaregelingen van de overheid vallen.
Namens het CDA dienden Kamerleden Harry van der Molen en Hilde Palland een motie in, waarmee de Tweede Kamer vanmiddag instemde. De Kamerleden riepen het kabinet op hierover zo snel mogelijk om de tafel te gaan met buurlanden Duitsland en België, zodat er een oplossing komt voor de ongeveer 3.500 ondernemers in de grensstreek.
Het gaat om ondernemers die zijn uitgezonderd van een deel van de zogenoemde Tozo-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers). Ze kunnen wel een lening bedrijfskapitaal krijgen, maar geen uitkering levensonderhoud. Die laatste is een gift die zij niet hoeven terug te betalen.
Het is voor de ondernemers extra zuur, omdat ze wel gewoon belasting en premies betalen in Nederland. Nederlandse ondernemers, veelal zzp’ers, komen in Duitsland bijvoorbeeld niet in aanmerking voor de zogenaamde 'soforthilfe', omdat hun bedrijf niet in Duitsland gevestigd is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.