nieuws

Dinkelland vangt financiële coronaklappen op met weerstandsvermogen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de perspectiefnota opgesteld
Het college van burgemeester en wethouders heeft de perspectiefnota opgesteld © Gemeente Dinkelland
De gemeente Dinkelland gaat volgend jaar niet volop bezuinigen of de belastingen verhogen, ondanks de kosten die de coronacrisis met zich meebrengen. Dat is het plan van het college van burgemeester en wethouders
Op basis van de scenario's zoals ze opgesteld zijn door het Centraal Plan Bureau zijn er op dit moment geen bezuinigingen of verhogingen van de belastingen nodig om de coronamaatregelen op te vangen. "Dat is goed nieuws. Maar er moet wel kritisch gekeken worden naar de plannen die er nog liggen en daar moeten prioriteiten aan gehangen worden", zegt wethouder Ben Blokhuis.
De genomen coronamaatregelen hebben invloed op de financiën van Dinkelland, maar leiden dus nog niet tot grote problemen. De kosten die voortkomen uit de coronacrisis kunnen betaald worden uit een reservepotje, ook wel het weerstandsvermogen.

Groen en speeltoestellen

De gemeente wil blijven investeren, bijvoorbeeld in het openbaar groen en speeltoestellen. "De plannen hiervoor liggen klaar. Het is aan de raad om te bepalen in elke mate uitvoering gegeven kan worden aan de plannen. In totaal is voor de uitvoering 1,6 miljoen euro nodig", vertelt de wethouder.
De gemeenteraad praat op 30 juni over de perspectiefnota.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.