Nieuws

Kermisexploitanten demonstreren in Den Haag: "Het water staat ons aan de lippen"

Met honderden vrachtwagens zijn de kermisexploitanten vandaag afgereisd naar Den Haag. Onder hen ook veel Overijsselse ondernemers. Hun doel? Laten zien dat het water hen echt aan de lippen staat. "We willen graag eerder open dan 1 september. Ons seizoen is daarna voorbij, dan gaan we de winter in. Dat schiet niet op", vertelt Jory van Raay uit Enschede, die gratis patat uitdeelt. 
De drukte zorgt ervoor dat de gemeente Den Haag mensen oproept om niet meer te komen. Naast een veertigtal vrachtwagens bij het Malieveld staan er vele geparkeerd bij het stadion van ADO Den Haag. Die plekken zijn echter vol. Op de A12 worden ook kermisexploitanten tegengehouden, om te voorkomen dat het te druk wordt. Ook veel Overijsselaars staan nog bij het ADO-stadion.
Kermisexploitanten demonstreren in Den Haag

Afgrond

Op het Malieveld lopen honderden mensen. Sommigen dragen shirts met teksten als '1,5 meter van de afgrond'. Ze zijn vooral verbolgen over het feit dat de horeca en pretparken alweer open mogen zijn, maar zij tot 1 september moeten wachten. Van Raay: "Er zijn er vierhonderd vertrokken, dit is lang niet alles. Ik hoop dat ze hier nog naartoe mogen komen."
Thierry Baudet sprak de kermisexploitanten toe
Thierry Baudet sprak de kermisexploitanten toe © RTV Oost / Sander Jongsma
Nicole Vermoolen van de organisatie: "Het water staat ons aan de lippen. Dit is ons leven. Er moet een oplossing komen." Tijdens de demonstratie sprak onder andere Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de menigte toe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.