Betaald voetbal

Zorniger haakt af bij FC Twente: "Herr Streuer heeft de deur dichtgegooid met zijn uitspraken"

Trainer Alexander Zorniger komt niet naar FC Twente, weet Voetbal International. De Duitse topkandidaat was al in verregaande onderhandelingen met de club uit Enschede, maar Zorniger is geïrriteerd en zet een streep door de komst na uitspraken van technisch directeur Jan Streuer.
Zorniger had sinds vorige week een aanbieding op zoek van FC Twente. "En op maandag zegt de nieuwe technisch directeur Jan Streuer dat hij liever een Nederlander heeft", zegt zijn zaakwaarnemer Thomas Meggle met irritatie tegenover VI. "Hoe moet je dan in de toekomst met elkaar werken? Iedereen die in het voetbal actief is, weet toch hoe dat gaat. Na iedere nederlaag gaat men dan vragen aan die man of de trainer wel zijn trainer is."

Nederlandse voorkeur
"Met die uitspraken heeft Herr Streuer de deur dicht gegooid. Waarom? Iedereen in het voetbal heeft zijn eigen doel. Ik denk dat hij als sportdirecteur spelers wil halen met mensen die hij kent en vertrouwt. Dat was bij Alex onmogelijk geweest."

Goede klik
Aanvankelijk was Zorniger erg geïnteresseerd in een verblijf bij FC Twente. "We hebben een aantal goede gesprekken gevoerd met Paul van der Kraan, de directeur. FC Twente wilde de filosofie van Red Bull implementeren, een nieuwe start maken, een bepaald soort voetbal spelen. Alex past in dat profiel. Op zijn beurt werd hij enthousiast van de club, het stadion en de fans. Hij zag echt een vruchtbare bodem waarop iets moois kon worden gebouwd. FC Twente was de uitdaging waar hij naar zocht. Geloof mij, voor het geld kwam hij niet."

Mislukte lijmpoging
"Overal kon hij meer verdienen, maar zo’n mooie club helpen opbouwen is wat hem dreef. Dat dit nu niet doorgaat, doet pijn. Maar Alex is zo professioneel dat hij wist dat een samenwerking er niet meer in zat na de uitspraken van de technisch directeur. Paul van der Kraan heeft nog geprobeerd de boel te lijmen, hij zei dat Streuer het allemaal niet zo meende, maar dat is natuurlijk onzin. Hij wist precies wat hij zei. Want Herr Streuer werkt al zo lang in het voetbal, hij is een professional."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.