Nieuws

Nijverdalse stiefdochter (21) als kind jarenlang ernstig mishandeld: "Ik wil niet meer leven"

Een 41-jarige vrouw uit Nijverdal moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, anderhalf jaar de cel in wegens jarenlange mishandeling van haar stiefdochter. Van die straf zou acht maanden voorwaardelijk moeten zijn met een proeftijd van drie jaar. 
De vrouw gaf vanochtend voor de rechtbank in Almelo toe dat ze haar stiefdochter negen jaar lang, vanaf haar tweede tot haar elfde jaar, stelselmatig had mishandeld.

Dagelijkse martelingen

Het meisje moest bijna dagelijks martelingen ondergaan. Ze moest geregeld voor haar stiefmoeder gaan staan met de ogen dicht en de handen op de rug, waarna de vrouw haar sloeg en schopte in haar buik, kruis en rug.
Ook bonkte ze het hoofd van het kind tegen muren en deuren en duwde ze haar hoofd vaak onder water in de wasbak. Op het waarom van haar misdragingen kon de vrouw geen duidelijk antwoord geven. "Ik voelde me niet gelukkig in mijn relatie, ik was gefrustreerd en was mezelf niet", vertelde ze.

'Ik wil niet meer leven'

Het slachtoffer, inmiddels 21 jaar, verklaarde op de zitting in tranen hoe de mishandelingen haar nog dagelijks parten spelen. "Elke nacht heb ik nachtmerries, soms probeer ik mijn adem in te houden, omdat ik niet meer wil leven."
De verdachte verklaarde wel spijt te hebben, maar volgens het OM toonde ze daarbij weinig emotie. "Alsof het niet uit uzelf komt maar u een bandje afdraait." Volgens deskundigen lijdt de vrouw aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis en is de kans dat ze ook een eigen dochter in de toekomst mishandelt niet uitgesloten. Ze pleiten daarom voor verder onderzoek en behandeling.
Op 25 juni doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.