Nieuws

Zwolse rapper Rico opent nieuwe plek voor talentvolle rappers, hiphoppers en dansers

In Zwolle is een nieuwe ontwikkelingsplek geopend voor talentvolle jongeren op het gebied van hiphop, rap en dance. Het pand heet Beatbox en is tot stand gekomen door een samenwerking van Hedon en Travers Welzijn.
Beatbox richt zich op jongeren uit Oost-Nederland die hun talent willen ontwikkelen. In het gebouw zijn ruimtes waar kan worden geoefend en er kunnen ook professionele geluidsopnames worden gemaakt. Het is ook een plek waar jongeren samen kunnen brainstormen en er zijn kleine podia waar voor publiek kan worden gespeeld.

Populair

Voorheen waren dergelijke faciliteiten al te vinden in het pand van Hedon. Door een toenemende belangstelling voor deze muziek en omdat de ruimtes bij Hedon niet altijd beschikbaar waren, werd gezocht naar een ander onderkomen. Dat werd gevonden in een pand van Travers Welzijn aan de Gasthuisdijk.
Een deel van dit pand is verbouwd. Er zijn geluidsdichte ruimtes in gekomen zodat de jongeren zich om geluidsoverlast niet druk hoeven te maken. Travers verzorgt onder meer de catering.

Rapper Rico

Ook de bekende Zwolse rapper Rico gaat het nieuwe onderkomen gebruiken. Niet om daar zelf nieuwe muziek te maken, maar om de jongeren te coachen. Zeven jaar geleden heeft hij de Fakkelteit opgericht. Een initiatief voor talenten tussen de 13 en 23 jaar die zich willen ontwikkelen op het gebied van hiphop en rap. Dat deed Rico altijd bij Hedon en nu kan dat volgens hem nog beter in het nieuwe onderkomen.

Professioneler

Steeds meer jongeren in Oost-Nederland raken geïnteresseerd om zelf hiphop of rapmuziek te maken. Met behulp van computerprogramma's kunnen ze thuis al heel wat maken. Maar wanneer het gaat om dat beetje extra inspiratie en om professioneler te worden, kunnen ze bij de Beatbox terecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.