Nieuws

Kort geding tegen Almeloos raadslid De Olde wegens uitspraak 'illegaal' terras

Harry de Olde PVA Almelo
Harry de Olde PVA Almelo © RTV Oost
Harry de Olde van Partij Vrij Almelo (PVA) wordt door horecaondernemer Jan Torny voor de rechter gesleept vanwege beschuldigingen aan het adres van Xandrine van Woudenbergh en Jan Torny van Taveerne 't Wetshuys. De Olde was een van de hoofdpersonen in het BNNVARA programma Opstandelingen, waarin presentatrice Sophie Hilbrand op zoek gaat naar bestuurlijk onrecht in dorpen en steden. In het programma van donderdag 4 juni geeft De Olde aan dat de Almelose politiek aan elkaar hangt van vriendendiensten.
De reden voor het kort geding is niet dit tv-programma maar een radio-interview voorafgaand daaraan. Volgens Torny beweerde De Olde in dat interview op NPO Radio 1 dat het terras van 't Wetshuys illegaal is.
Alle vergunningen zijn volgens eigenaar Torny verleend na het doorlopen van de reguliere vergunningstrajecten: "Zeker van een volksvertegenwoordiger mag je verwachten dat die zijn huiswerk goed doet. Harry de Olde kan in alle archieven van de gemeente op zoek naar de feiten, maar dan roept hij zomaar wat en schaadt ons daar enorm mee.”

Overkapping

De hele consternatie rond 't Wetshuys draait om een overkapping die aan het historische pand is gemaakt. Daarvoor zijn alle vergunningen verleend door de gemeente, maar de overkapping wordt niet door iedereen in Almelo mooi gevonden.
Torny heeft advocaat Thomas van Vugt uit Amsterdam in de arm genomen. 26 juni staat de rechtszaak gepland bij de rechtbank in Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.