Nieuws

Ondanks dat Roparun niet door ging, haalt team Almeloopers veertigduizend euro op

Almeloopers zijn aan het oefenen voor de Roparun
Almeloopers zijn aan het oefenen voor de Roparun © Facebook Almeloopers
Ondanks dat de Roparun dit jaar vanwege corona niet door kan gaan, heeft het team de Almeloopers alsnog geld ingezameld. Ze haalden dit jaar 40.000 euro op. "We zijn helemaal trots." 
Het geld is voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Het team overhandigt vandaag een cheque aan de directeur van Roparun. Vorig jaar, toen de estafetteloop van Rotterdam naar Parijs wel doorging, haalde het team 62.000 euro op.

Virtuele loop

De Almeloopers haalden het bedrag binnen door bijvoorbeeld loten en chocoladerepen te verkopen. Daarnaast bedachten ze een virtuele loop waar iedereen aan mee kon doen. Deelnemers moesten 'startgeld' betalen en gaven op die manier aan het goede doel.
Ondanks dat Philip Dhert van de Almeloopers trots is op het ingezamelde bedrag vindt hij het jammer dat de estafetteloop niet door kan gaan. "Het is een deceptie, maar natuurlijk wel begrijpelijk. Je bent er het hele jaar mee bezig. We zouden voor de twaalfde keer meedoen."
Daarvoor moeten de hardlopers een jaartje wachten. "De organisatie heeft al gezegd dat er een Roparun komt, in wat voor vorm dan ook. We halen dus gewoon de draaiboeken in augustus weer uit de kast."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.