Nieuws

Opnieuw auto in brand bij tankstation langs A1; ditmaal in Wilp en iets verder van de pomp

Auto in brand bij tankstation langs de A1 bij Wilp
Auto in brand bij tankstation langs de A1 bij Wilp © News United/ Luciano de Graaf
Voor de tweede keer deze week moest de brandweer bij een tankstation langs de A1 een auto blussen die in brand was gevlogen. Vanmiddag brandde een auto uit bij tankstation De Paal aan de A1 bij Wilp.
De inzittende van de auto kwam met de schrik vrij. Personeel van het tankstation heeft geprobeerd te blussen, maar dat lukte niet. De brandweer heeft het vuur geblust. Tijdens de brand was de toerit naar het tankstation op het stuk snelweg van Apeldoorn naar Deventer afgesloten.

Geleerd van filmpje Holten

Volgens een medewerker van het tankstation hoefde de noodknop niet te worden ingedrukt. De bestuurder van de brandende auto, een jonge man, had de afgelopen week een filmpje gezien van een brandende auto bij tankstation Struijk aan de A1 bij Holten.
Uitgebrande auto bij benzinepomp De Paal langs A1
Uitgebrande auto bij benzinepomp De Paal langs A1 © News United/ Luciano de Graaf
Daar had hij lering uit getrokken, waardoor hij zijn brandende auto via een parallelweg naar een parkeerplaats achter de benzinepompen probeerde te rijden. Uiteindelijk strandde de auto op een afstand van 100 meter van de pompen.

In Holten noodknop gebruikt

Afgelopen maandagmorgen reed een vrouw in een brandende auto het tankstation bij Holten binnen. Ze stopte op slechts enkele meters afstand van de pompen. Medewerkers van het tankstation zetten via een noodknop de toevoer van alle brandstoffen stop en probeerden de auto te blussen, waarna de brandweer het vuur uiteindelijk doofde. Ook daar geen gewonden en ook daar raakte de auto total loss.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.