nieuws

Bezorgde inwoners De Lutte roepen gemeente op Japanse duizendknoop te verwijderen

Japanse duizendknoop duikt op in De Lutte
Japanse duizendknoop duikt op in De Lutte © RTV Oost
Al jaren hebben Overijsselaars last van de Japanse duizendknoop, een woekerplant die overal doorheen groeit. Ook in De Lutte breidt de plant zich uit, maar er wordt niks aan gedaan. Enkele inwoners zijn het zat en vragen de gemeente in een brief actie te ondernemen. 
De probleemplant veroorzaakt schade aan gebouwen, leidingen, rioleringen, funderingen, wegen, kades, oevers en dijken. Het bestrijden van de duizendknoop is lastig vanwege het diepe, dikke en wijd vertakte wortelstelsel. Daarnaast verspreidt de plant zich in razend tempo.

Brief

Het is dan ook niet voor niets dat de inwoners zich zorgen beginnen te maken. De plant duikt namelijk op steeds meer plekken op in het dorp, onder andere aan de Bentheimerstraat. "Al meerdere malen heb ik met de gemeente gebeld, maar helaas konden ze mij geen antwoord geven", schrijft één van de inwoners in de brief.
De inwoners vragen daarom aan de gemeente Losser hoe ze de komende periode de duizendknoop gaat verwijderen. Daarnaast geven de inwoners aan ook zelf te willen helpen met de bestrijding van de plant door te melden waar de Japanse duizendknoop opduikt in het dorp.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.