Nieuws

Supporters van FC Twente knappen hun stadion op

Supporters van FC Twente steken de komende maanden hun vrije tijd in het opknappen van De Grolsch Veste. Het gaat met name om een enorme schilderklus binnen en buiten het stadion.
Rond deze periode was al gepland om het supportershome en de omgeving daarvan op te knappen. Maar omdat er vanwege coronamaatregelen voorlopig geen wedstrijden plaatsvinden in het stadion, is besloten om de grote schilderbeurt die op een wat langere termijn gepland stond naar voren te halen.

Clubiconen

Zo worden alle trappen op de tribunes en de grote pilaren aan de buitenkant geverfd. De betonnen pilaren zijn nu nog grijs en zullen in het rood van FC Twente worden geschilderd. Ook worden er portretten op geschilderd van de meest aansprekende clubiconen. Wie dat zijn, staat nog niet helemaal vast. In elk geval krijgen Epi Drost en Kick van der Vall een plek op één van de pilaren.
Supporters knappen stadion van FC Twente op
Hoe lang het werk nog duurt, valt niet precies te zeggen. Het is afhankelijk van wanneer de supporters tijd hebben. De meesten gaan doordeweeks naar hun werk. Op zaterdag en zondag zijn er zeker zo'n zeventig vrijwilligers aan het werk.

Weinig kosten

Loonkosten heeft de club niet. En veel materialen zoals steigers en hoogwerkers mogen kosteloos worden gebruikt. Soms nemen de supporters de materialen mee vanaf een bouwplaats en brengen het na gebruik ook weer terug. Ook zijn er bedrijven die materialen sponsoren. Wanneer het werk klaar is, kan niemand zeggen. "In de Grolsch Veste is en blijft altijd wat te doen", zegt een supporter. Als er wat moet gebeuren, dan staan de fans klaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.