Betaald voetbal

Weghorst maakt honderdste competitietreffer tijdens 'doppelpack' voor Wolfsburg

Wout Weghorst na zijn honderdste treffer
Wout Weghorst na zijn honderdste treffer © ANP
Wout Weghorst heeft vanmiddag zijn honderdste competitietreffer gemaakt. De international uit Borne scoorde twee keer voor VfL Wolfsburg tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Freiburg. De eerste was zijn jubileumtreffer.
Na een klein kwartier schoot Weghorst zijn eerste binnen na een voorzet van Steffen. Tien minuten later kopte de spits op de lat, scoorde Ginczek uit de rebound, maar werd zijn treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Tijdens de kopbal werd Weghorst echter in zijn gezicht getrapt en daardoor kwam er een strafschop, die de Twentse spits zelf benutte: 2-0. Door doelpunten kort voor en na rust werd het 2-2 en daar bleef het bij in Wolfsburg.

Over de 100

Door zijn twee treffers zette Weghorst zijn seizoenstotaal op veertien treffers. Zijn competitietotaal staat op 101. Bij Emmen maakte hij er 19, bij Heracles Almelo 20, bij AZ 31 en de teller bij Wolfsburg staat nu ook op 31.

Zesde plek

Door het gelijkspel blijft Wolfsburg zesde en weet het nu al dat het niet hoger dan die plek kan eindigen. Mocht het zesde blijven, speelt het in het komend seizoen in de tweede voorronde van de Europa League. Hoffenheim staat een plek lager met drie punten minder. Freiburg staat daar een plek een punt onder. In Duitsland staan na dit weekend nog drie speelronden op het programma.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.