Nieuws

Motors en auto's rijden veel te hard in IJsselland: rijbewijzen ingevorderd

Politie stopt hardrijders in IJsselland
Politie stopt hardrijders in IJsselland © RTV Oost
De politie heeft vandaag in het gebied IJsselland Noord de nodige bekeuringen uitgedeeld en rijbewijzen van wegpiraten ingevorderd. Onder hen een motorrijder die vanmorgen al een stevige boete voor te hard rijden kreeg en het vanmiddag 'dunnetjes' overdeed. De motorrijder reed daarbij zo hard dat die het rijbewijs nu kwijt is.
De motorrijder trok op bij het tankstation langs de A28 bij Rouveen. Bij het invoegen op de snelweg heeft het Team Verkeer van de politie een snelheid van 182 kilometer per uur gemeten, terwijl 100 was toegestaan. In de ochtend reed de motorrijder meer dan 30 kilometer te hard.

Vlak langs fietsers over de Zalkerdijk

In Zalk raakte een andere motorrijder het rijbewijs kwijt aan de agenten. De motorrijder reed met 110 kilometer per uur over de Zalkerdijk (maximaal 60 kilometer per uur) en hield daarbij geen rekening met fietsers. Met te hoge snelheid ging de motor volgens de politie veel te dicht langs de fietsers tijdens het inhalen.
Ook op de Kamperstraatweg in Kampen raakte een motorrijder het rijbewijs kwijt voor meer dan 50 kilometer per uur te hard rijden.

Ook automobilisten nu zonder rijbewijs

Behalve motorrijders moeten door het toezicht in IJsselland Noord ook enkele automobilisten (tijdelijk) op zoek naar een lift of ander vervoer.
Op de Kamperstraatweg in Kamperveen liep een auto met 220 kilometer per uur uit op de auto van het Team Verkeer van de politie. Op de weg is 80 toegestaan. De gecorrigeerde snelheid van de auto kwam uiteindelijk uit op 184 kilometer per uur, wat een invordering van het rijbewijs opleverde.
Op de snelweg A32 van Meppel naar Steenwijk (100) kwam een auto voorbij geraasd met een snelheid van boven de 170 km/u. Ook deze bestuurder moest het rijbewijs inleveren. Meer geluk had een automobilist op de A50 bij Hattem. Die reed op 149 kilometer per uur waar een maximum snelheid van 100 was toegestaan. De ene kilometer te 'langzaam' betekent dat deze bestuurder het rijbewijs nog net mag houden, maar wel een stevige boete krijgt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.