BLM-demonstratie Deventer rustig verlopen ondanks noodbevel

De Black Lives Matter-demonstratie in Deventer is vanmiddag rustig verlopen. Ondanks dat burgemeester Ron König eerder vanmiddag nog een noodbevel afkondigde. Aanleiding daarvoor waren groepjes hooligans die op verschillende plekken in de stad zijn gezien. Om te voorkomen dat zij de demonstratie op evenemententerrein de Platvoet zouden verstoren, is het bevel afgegeven.

Deventer kwam tot het bevel op basis van politie-informatie. Daaruit bleek dat (harde) kernsupporters en tegendemonstranten zich in de stad verzamelden.  

Andere locatie

De demonstratie zou in eerste instantie op het Grote Kerkhof, in het centrum van de stad, zijn. Maar de gemeente wees het Rijsterborghpark als locatie aan. Vanwege de verwachte hoge opkomst, werd er uitgeweken naar het evenemententerrein aan de Roland Holstlaan. 

Om de demonstranten die met het openbaar vervoer komen, toch naar de locatie te kunnen brengen waren er gratis pendelbussen beschikbaar gesteld. Die reden de bezoekers van het station naar de Platvoet. Omdat het station een van die plekken is waar de hooligans zich zouden verzamelen, is daar net als op andere plekken in de stad ME aanwezig.

Demonstratie

De protestactie is vanmiddag om vier uur begonnen. Ondanks de regen zijn er achthonderd actievoerders naar het grasveld gekomen. Nana Scholten, een van de organisatoren, zei in een toespraak dat ze blij is met de opkomst.

"We vechten voor de goede zaak. Discriminatie en racisme: het moet stoppen", sprak ze de menigte toe.

Black Lives Matter-demonstratie in Deventer (Foto: RTV Oost)
Black Lives Matter-demonstratie in Deventer (Foto: RTV Oost)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer black lives matter Nieuws
Deel dit artikel: