nieuws

Wat vind jij: Ik zou in mijn tuin een speciaal bloemenmengsel planten om de bijen te redden

Wat vind jij: Ik zou in mijn tuin een speciaal bloemenmengsel planten om de bijen te redden
Wat vind jij: Ik zou in mijn tuin een speciaal bloemenmengsel planten om de bijen te redden © Eigen foto
Het aantal bijen in Nederland gaat in snel tempo achteruit en dat is slecht voor onze natuur. Bijen zorgen namelijk voor een betere biodiversiteit en daarmee een gezondere leefomgeving. 
Doordat deze insecten van bloem naar bloem vliegen, op zoek naar stuifmeel en nectar, zorgen zij ervoor dat bloemen worden bevrucht en de plant kan gaan groeien. Zo blijft onze natuur dus bestaan. Om de biodiversiteit te stimuleren hebben daarom veel (natuur)organisaties en ook de provincie Overijssel de afgelopen maanden bloemenmengsels voor bijen weggegeven. Ook zijn in de meeste tuincentra deze zadenmengsels te koop.
Maar uit onderzoek van RTV Oost blijkt dat veel van deze zogenaamde bijenmengsels helemaal niet geschikt zijn voor de bijen in ons land. Als je wilt bijdragen aan het behoud van onze natuur, dan is het beste om voornamelijk inheemse wilde bloemen te zaaien, zoals de gewone margriet, grote klaproos of de korenbloem.

Zou jij geschikte bloemenmengsels planten in je tuin om daarmee een bijdrage te leveren aan het behoud van de bijen in Nederland? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.