Nieuws

Overlast car-meetings op parkeerterrein Grolsch Veste; politie adviseert terrein af te sluiten

Een van de parkeerterreinen bij de Grolsch Veste
Een van de parkeerterreinen bij de Grolsch Veste © RTV Oost / Rogier van den Berg
De veroorzakers op de bon slingeren doet de politie al, maar er komt nu ook een advies bij voor de gemeente Enschede: sluit het parkeerterrein bij de Grolsch Veste 's avonds af. Het moet een oplossing bieden voor de overlast van onder meer car-meetings, autoraces en het achterlaten van afval. Het 'driften', racen en afval dumpen is al een paar maanden aan de gang.
Afgelopen weekend controleerde de politie op het parkeerterrein aan Het Colosseum na klachten van omwonenden, voorbijgangers en andere weggebruikers. Meteen werd het volgens de politie duidelijk dat er onveilige situaties voorkwamen, omdat er met auto's, motoren en scooters 'capriolen' werden uitgehaald.

Bekeuringen

Er werden vrijdagavond en zaterdagavond 41 bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen zoals rijden zonder helm, door rood rijden en te hard rijden. Een motorrijder werd met 116 kilometer per uur geklokt en moest zijn rijbewijs inleveren.
Ook trof de politie onverzekerde voertuigen en valse kentekenplaten aan.

Driften, wheelies en spinnen

De illegale straatraces zijn voor de gemeente Enschede en FC Twente een ergernis van de bovenste plank. Het is er 's avonds gevaarlijk, er ligt veel afval en het wegdek van de parkeerplaats wordt kapot gemaakt door ingebrand rubber van banden door de wheelies, het driften en spinnen met auto's, motors en scooters.
Sporen van eerdere samenkomsten op het parkeerterrein
Sporen van eerdere samenkomsten op het parkeerterrein © News United/ Dennis Bakker
De gemeente Enschede gaat samen met FC Twente de mogelijkheden bekijken om het parkeerterrein 's avonds af te sluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.