nieuws

Wat vind jij: Het is logisch dat de minister de N35 niet wil verbreden

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Als het aan minister Van Nieuwenhuizen ligt dan wordt de N35 niet verbreed. Dat heeft ze vandaag laten weten aan de Tweede Kamer. Ze gaf daarmee een reactie op een voorstel van Provinciale Staten van Overijssel om van de tweebaansweg een vierbaansweg te maken. 
De N35 is de weg tussen Zwolle en Wierden. Bij Zwolle begint de weg als een vierbaansweg, waar automobilisten honderd kilometer per uur mogen rijden. Al snel gaat de weg over in een tweebaansweg met een snelheidslimiet van tachtig kilometer per uur. De N35 loopt dwars door het dorp Mariënheem, waar een maximum geldt van vijftig kilometer per uur. 
De drukte op de weg neemt de laatste jaren toe. Ook staan er regelmatig files en gebeuren er ongelukken. Voor Bert Boerman, gedeputeerde en portefeuillehouder mobiliteit is het daarom een uitgemaakte zaak: de weg moet worden verbreed en overal moet je honderd kilometer per uur kunnen rijden. 
Maar daar ziet de minister geen brood in. Volgens haar valt het mee met de drukte, ligt het relatieve ongevalsrisico op de N35 nog altijd onder het landelijke gemiddelde en is de reistijd acceptabel. "Er is geen sprake van een groot doorstromingsknelpunt," stelt ze.
Door de coronacrisis is het inderdaad rustiger op de weg omdat een deel van de Nederlanders nog altijd thuiswerkt. Van Nieuwenhuizen heeft dit niet als argument gebruikt, maar het is wel een reden dat de verkeersdrukte op dit moment meevalt. 

Wat vind jij? Vind je het een goeie zaak dat Van Nieuwenhuizen de N35 niet wil verbreden? Of wil je dat de weg zo snel mogelijk wordt aangepakt? Stem op de poll en reageer. Dat kan hieronder en op Facebook.

Lukt het stemmen niet? Klik dan hier.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.