Baanwielrenner Jeffrey Hoogland blijft geplaatst voor Olympische Spelen

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland uit Nijverdal blijft geplaatst voor de Olympische Spelen, ondanks de verplaatsing naar volgend jaar. Dat heeft de KNWU vanavond bekendgemaakt.

Ook Harrie Lavreysen, Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen zijn zeker van de plek op de Spelen in Tokio, die zijn nu dus in de zomer van 2021.

Geen meetmomenten

Volgens de KNWU staan er geen geschikte meetmomenten met een internationaal topveld gepland waarin andere renners uit de Nederlandse baanselectie de krachten kunnen meten met de geplaatste sporters. Daarom wil de wielerbond het geselecteerde viertal afvaardigen naar de Zomerspelen. Wel wordt er bij de mannen nog een bike-off gehouden om een derde teamsprinter, specifiek voor de startpositie, te bepalen. Die plek stond ook in de oude situatie nog open. Daaraan doet ook Roy van den Berg uit Kampen mee.

Besluit verdedigbaar

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU zegt dat de kalender te beperkt is om een goede selectie te kunnen maken voor de renners, waarin zij zich op vooraf bepaalde momenten kunnen bewijzen richting de Olympische Spelen. "Ik denk dat dit besluit verdedigbaar is gezien de progressie die de genoemde renners en rensters nog altijd boeken en in lijn is met de beslissingen van het IOC en NOC*NSF."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Jeffrey Hoogland Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: